top of page

אנחנו דואגים לסטאפ של הגיטרה שלכם ואתם לכל השאר!

סטאפ הינו טיפול תחזוקה לגיטרה שנעשה בכדי להבטיח חווית נגינה מהנה ושמירה על טיב הגיטרה: כלומר ניקיון וטיפוח חומרה ורכיבים ובנוסף שמירה על מצבה האופטימלי של הגיטרה, והוא נחשב "תחזוקה בסיסית" לכלי שלכם ניתן להקביל זאת כמו שעושים לאוטו טיפול "תקופתי" על מנת לשמור על תקינותו ולקבל חוויה נעימה ובלי תקלות בדרך.

ביצוע סטאפ מתקן את הפגמים והבעיות בגיטרה שנוצרים לאורך זמן ומחזיר אותה למצב התקין והאופטימלי שלה.

pexels-rene-asmussen-1539789.jpg

אצלנו שמים דגש על הפרטים הקטנים:

בתהליך הסטאפ מעורבים הרבה שלבים שונים כגון: יישור הצוואר, כוונון האקשן, כיוונון גובה הגשר והנאט, ניקוי, אבנון ופוליש לסריגים, ניקוי כללי של הגיטרה והצוואר, שימון הפרטבורד, בדיקה וניקוי חומרה ואלקטרוניקה, אינטונציה, וכמובן החלפת המיתרים והתקנם.

 

אצלנו עוברים ומחדשים גם את הדברים הקטנים שעושים הבדל גדול!

מהו הטראס-רוד ומה הוא עושה?

לרוב הגיטרות האקוסטיות והחשמליות שנבנו לאחר שנות השבעים יש טראס-רוד בתוך הצוואר של הגיטרה. לעומת זאת לגיטרות קלאסיות לרוב אין טראס-רוד, אמנם בדגמים מודרניים ויקרים יותר יש אחד כזה על מנת שתהיינה אופציה ליישר את הצוואר במידת הצורך. הטראס-רוד הינו מוט ארוך ממתכת שיושב בתוך צוואר הגיטרה שתפקידו לתמוך במתח שהמיתרים מפעילים על הצוואר וכיוון שלו מאפשר לנו לשנות את עוקם הצוואר של הגיטרה. במהלך הסטאפ אנחנו מיישרים את הצוואר בהתאם לצורך על מנת להגיע למצב האופטימלי שלו כחלק מתהליך הסטאפ.  

מהו "אקשן" בגיטרה?

האקשן בגיטרה הינו המרחק שבו המיתרים נמצאים בין לוח האצבוע (הפרטבורד). ניתן לכוון אותו באמצעות כיוונון של הטראס-רוד שישפיע על עוקם הצוואר, ובגיטרות אקוסטיות וקלאסיות שבהן אין טראס-רוד אנו יכולים לשלוט על האקשן באמצעות האוכף והנאט. אקשן לרוב זה עניין של טעם וסגנון נגינה למשל: נגן שאוהב בלוז וקאנטרי ואוהב לנגן עם סלייד יעדיף אקשן גבוה יותר לעומת זאת נגן שאוהב לנגן רוק ומטאל יעדיף לרוב אקשן נמוך יותר. כמו כן אנחנו ממליצים לנגנים מתחילים לבחור גיטרה עם אקשן נמוך על מנת שהמרחק בין המיתרים והפרטבורד יהיה נמוך וכך יהיה יותר קל ללחוץ על המיתרים.  אנחנו מסדרים לכם את      ה"אקשן" ברמה המושלמת לפי העדפותיכם האישית.

גם לכם יש חלק חשוב..

כאשר אתם מביאים אלינו למעבדה את הגיטרה שלכם, תספרו לנו קצת על סגנון הנגינה, זמן נגינה ממוצע והעדפת הכיוון שלכם, כדי שנוכל להתאים את תהליך הסטאפ במיוחד עבורכם. העדפותיו האישיות של כל אחד משתנות בהתאם לסגנון, הרגלי נגינה, סוג הגיטרה, עובי המיתרים. 

כוונון הגשר והנאט

כוונון הגשר בגיטרה חשמלית מאפשר לנו דרך נוספת לשנות את האקשן לרוב באמצעות ברגים מיוחדים וגם האינטונציה של הגיטרה כלומר שהכלי יהיה בכיוון עם עצמו ושכל התווים יהיו מדויקים ולא יזייפו. בגיטרה אקוסטית או קלאסית הדרך היחידה לכוונן את הגשר היא באמצעות הגבהה או הנמכה של הגשר, כיוון שאין לו ברגים.

 

תפקידו של הנאט הוא להחזיק את המיתרים במקומם. אנחנו יכולים לשלוט גם בגובה של הנאט, לדוגמא כאשר הנאט נמוך מידי הגיטרה תזמזם לעומת זאת כאשר הוא גבוה מידי לא נוח ללחוץ על המיתרים גם זאת אנחנו עושים במהלך הסטאפ ומביאים את הנאט למצב אופטימלי.

 ניקיון סריגים, טיפוח הגיטרה והזנת הצוואר

הסריגים נהיים מלוכלכים עם הזמן וצוברים חלודה מהמיתרים. ישנה חשיבות מאוד גדולה לטפח אותם על מנת לשמור על הסאונד ולמנוע מהמיתרים להחליד ולהתיישן יותר מהר. כמו כן עם הזמן נוצרים חריצים עקב נגינה בסריגים. במהלך הסטאפ אנחנו מנקים, מבריקים את הסריגים ועם צריך גם מיישרים את הסריגים בתהליך שנקרא אבנון סריגים.

 

אחד מהדברים החשובים שאנחנו עושים במהלך הסטאפ הוא הזנת הצוואר בשמן מיוחד שמעניק לו בחזרה לחות ומונע ממנו להתייבש ובעתיד גם להיסדק. בנוסף אנחנו עושים פוליש לגיטרה במהלך הטיפול שמוריד לכלוך ועושה אותה יפה ומבריקה. כל אלה חלק מתהליך תחזוקת הגיטרה.

החלפת מיתרים לגיטרה שלכם

בין אם זו גיטרה אקוסטית, חשמלית, קלאסית או בס זה לא משנה אנחנו נחליף לכם מיתרים בצורה מקצועית שתשמור לכם על כיוון יותר טוב. ננקה לכם את הגיטרה ביסודיות ונזין את העץ בחומרים ייעודיים לכך כדי לשמור לכם על הכלי ולהחזיר לו את המראה כמו חדש! 

חיווט ותיקוני אלקטרוניקה 

יש לנו את כל הכלים והידע המקצועי לטפל בכל סוגי הבעיות שקשורות לחומרה אצלכם בגיטרה, אנחנו מתעסקים בהחלפת חלקים ופיקאפים, שילדינג, חיווט, מודים, וטיפול באלקטרוניקה כדי שהכל יעבוד מדהים וחלק! 

bottom of page